Uppåt för nyföretagandet i juni!

Den negativa trenden för nyföretagandet är bruten. I juni blev det en ökning med 9,2 procent för nyföretagandet i landet - 4 246 företag nyregistrerades hos Bolagsverket, jämfört med 3 888 under samma månad ifjol. Statistiken avser de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Aktiebolagen ökade med 12,1 procent och antalet enskilda näringsidkare ökade med 3,1 procent.

– Efter en ganska trög utveckling under vintern och våren ser vi nu ett möjligt trendbrott med en tydlig ökning av antalet nyregistrerade företag i juni månad, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

I Nyföretagarbarometern, som är ett samarbete mellan NyföretagarCentrum Sverige och Bolagsverket, presenteras regelbundet dagsfärsk statistik över nyföretagandet i Sverige och antalet nyregistrerade företag i alla Sveriges kommuner och län.

Läs mer på Bolagsverkets hemsida