Praktiska tips – Arbetsverktyg

Du har en affärsidé, du har analyserat marknaden, skrivit affärsplan, gjort budget och startat bolaget. Nu skall du genomföra din affärsidé. För att exekvera den på ett optimalt sätt finns några praktiska och välbehövliga hjälpmedel till ditt förfogande. VI har försökt sammanställa några av denna saker som är bra och viktiga att ha löst på ett bra sätt.

1. Mobilabonnemang
För att hålla kostnaderna nere gäller det att hitta ett mobilabonnemang som är billigt och passar ens behov. Kommer man ringa mycket i början och hur mycket surf kommer man göra av med är några frågor som man kan ställa sig. Klarar man sig på 5 GB eller tjänar man på att ha ett mobilabonnemang med obegränsad surf. Jämförelsetjänsten Abonnemang.se jämför mobilabonnemang och med den kan du hitta det abonnemang som passar ditt behov.

En mobiltelefon med rätt mobilabonnemang är ett av de viktigaste arbetsverktygen för en företagare.

 

2. Email och hemsida
Förutom att ringa, sms:a och kanske messa med WhatsApp eller liknande tjänst så är även email och en med följande sida viktigt att ha i dagens tider. För att ha dessa två så behöver du registrera ett domännamn. Loopia.se är en av många aktörer på marknaden som erbjuder billigt webbhotell. För email rekommenderar vi Google Worksuite.

3. Arbetsstation
För att vara effektiv så gäller det att ha en bra och ergonomisk arbetstation så man kan vara produktivt och även jobba länge om så krävs. I början kanske man kan hyra ett skrivbord på ett kontorshotell eller hos ett företag som har lediga ytor och på så sätt hyr ut kontorsplats eller även eget rum.

4. Dator
Ska du ha en PC eller Mac. Har du tight ekonomi kanske du kan köpa en på avbetalning eller en begagnad på Blocket? Fördelen med en ny är att batteriet är fräscht och håller längre. Kanske behöver man ingen dator utan kan klara sig med mobiltelefon eller kanske en Ipad?

 

Har du som läser detta fler tips eller feedback på vår lista? Tveka inte att höra av dig till oss. Vi välkomnar och uppskattar all form av ris och ros.